Lekker eten is ook gezond eten vinden wij bij KOOKYOU. Daarom hebben we de 8 V's bedacht. Onze recepten en weekmenu's voldoen aan de 8 V's.

  • Varieren, breng kleur op je bord, eet de regenboog in de week qua kleuren. Zo krijg je alle nodige vitamines en mineralen binnen.

  • Veel groenten, dit is de basis van elk gerecht/ maaltijd.

  • Vers bereide gerechten, gebruik zo min mogelijk kant en klaar.

  • Vezelrijk eten; volkorenbrood, volkorenpasta, peulvruchten en zilvervliesrijst, volkoren granen (quinoa, boekweit).

  • Vooral seizoensgebonden ingrediënten eten (beter voor jezelf en het milieu).

  • Vetten, avocado‘s, noten, olijfolie, vette vis, volle zuivelproducten.

  • Verdeel je bord juist; ½ groente, ¼ koolhydraten, ¼ eiwitten.

  • Vooral lekker eten. Eten moet lekker zijn, snel klaar en er aantrekkelijk uitzien. Eet langzaam, kauw goed. Geniet van je eten.